Salon Erotuomarikerho

www.salonek.net

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa

Erotuomariksi

Sähköposti Tulosta PDF

Erotuomarin harrastus on monipuolista ja sopii kaikille normaalin terveyden tilan omaaville miehille ja naisille. Erotuomarin tehtäviin edellytetään yleensä 15 vuoden ikää. Sitä ennen voi toimia pelinohjaajana E- ja sitä nuorempien juniorijoukkueiden peleissä. Tämä sopii erityisesti C- ja D-juniori-ikäisille jalkapallon pelaajille. Pelinohjaajia tarvitaan Salon seudullakin runsaasti muunmuassa Prisma-liigan, Someron ABC-nappulaliigan ja turnauksissa. Pelinohjaajan koulutusta kannattaa kysyä seuroilta.

Erotuomarin koulutusta antaa yleensä paikallinen erotuomarikerho. Kurssit järjestetään joka kevät ja mikäli mieli tekee kursseille, niin kannattaa otta yhteyttä erotuomarikerhoon. Turun piirissä on kaksi erotuomarikerhoa: Salon Erotuomarikerho ja Turun Erotuomarikerho, jotka kummatkin ilmoittelevat kursseista piirin nettisivuila. Sivuilta löytyy myös paljon muuta hyödyllistä informaatiota.

http://turku.palloliitto.fi/koulutustoiminta/erotuomarikoulutus/

Tuomaroinnista maksetaan palkkiota, jonka suuruus riippuu sarjatasosta. Piirin sarjoissa palkkion suuruus vaihtelee välillä 13-64 €. Liiton sarjoissa on tämän lisäksi omat palkiot. Ajankohtaiset tiedot palkkioista ja erotuomarien tasoluokituksista löytyy niin ikään piirin nettisivuilta.

http://turku.palloliitto.fi/pelitoiminta/erotuomaritoiminta/

Otteluiden asettelussa piiri siirtyi kaudella 2006 internet-pohjaiseen järjestelmään. Lisää tietoa löytyy sivulta "Asetteluohjelma".

Erotuomarin koulutus alkaa peruskurssilla, jossa käydään läpi jalkapallon säännöt ja erotuomarin toiminta ennen ottelua, ottelun aikana ja sen jälkeen. Peruskurssin käyminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta jalkapallosta, mutta aikaisempi kokemus auttaa edetessä tuomarin uralla. Peruskurssia täydentää joka vuosi erotuomarin jatkokurssi, jossa käsitellään mahdollisia sääntömuutoksia, kauden painopisteet ja kerrataan tarvittaessa vanhaa. Näiden teoriapainoitteisten koulutusten lisäksi järjestetään kenttäkoulutusta, jossa opetellaan erotuomarin sijoittumista, näyttöjä ja pillin käyttöä.

Ensimmäisissä otteluissa on mukana joku kokeneempi erotuomari, joka antaa ottelun jälkeen kehittävää palautetta ja vastailee tarvittaessa mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Mikäli erotuomarin ura kiinnostaa ja potentiaalia löytyy, niin sekä piiri että liitto järjestää erilaisia kursseja, jotka käytyään pääsee tuomitsemaan ylempiä sarjatasoja. Erotuomaritoiminnassa on mahdollista edetä jopa kansainväliseksi erotuomariksi saakka. Kerhossammekin on kansainvälistä erotuomarikokemusta.

Tule rohkeasti mukaan toimintaan. Otteluita riittää varmasti kaikille halukkaille!

Viimeksi päivitetty 31.05.2009 16:38  
Mainospalkki

Tulevat tapahtumat

Kirjautuminen